Професор Станфорд тврди да је измислио сигурнији и бржи нови Битцоин | Serbian.globalsciencecollaboration.org

Професор Станфорд тврди да је измислио сигурнији и бржи нови Битцоин

Професор Станфорд тврди да је измислио сигурнији и бржи нови Битцоин

Нова Битцоин је рођен и да је боље сигурније и брже од "старог". Или, у најмању руку, то је оно што његов проналазач тврди. Давид Мазиерес, професор компјутерских наука на Универзитету Станфорд, је мозак иза новог платног система који се зове ПБЗ.

Он је недавно дизајнирао нови систем који истражује слабости Битцоин као што безбедносних пропуста и нивоа велику потрошњу енергије током процеса рударског.

Давид Мазиерес верује да је створио "брже, флексибилније и више сигурну алтернативу" за Битцоин. "Ако Мазиерес је тачна, његова технологија могла да дигиталних плаћања и друге трансакције јефтиније, сигурније и лакше-нарочито преко граница", у складу са МИТ Тецхнологи Ревиев.

Бели папервас новом цриптоцурренци је само објављена ове седмице, али је непрофитна Звездани је већ најавила да ће усвојити плаћање системто замени систем инспирисан о Битцоин и Риппле који се користио од стране организације од краја 2014. Године.

Прошле године Стеллар је систем неочекивано "рачва" у две мреже које се нису слагали на које трансакције биле валидне, и вредност трансакција неколико сати "добио враћена назад. Мазиерес каже да је његов нови систем избегава део дизајна која је узроковала тај проблем. (Рипл тврди да је њен дизајн је сигуран ако се правилно користи.)

"Битцоин је добар, али ми смо хтели да почне од нуле и неке од ових додатних својстава", рекао је Мазиерес. Његов систем се ослања на "људи ради софтвер који комуницира преко Интернета, али поверење се не примењује кроз рударства."

Напротив, "свака особа ради софтвер мора да идентификује неколико других поуздане учеснике да правилно примењује криптографске правила се користе за проверу трансакција. Свака инстанца софтвера ће препознати трансакције само једном одређени већински део својих поузданих партнера су такође потписао. А поверење односи су сви јавни. " То значи да структура СЦП ће омогућити корисницима да обављају поуздане трансакције у мање времена.

Осим тога, ПБЗ такође омогућава коришћење јаче криптографије, каже Дан Бонех, други Стенфорд професор који зна Мазиерес 'посао. "По дизајну, не можете појачајте тврдоће Битцоин до тачке да је неизводљиво за добро оспособљене нападача. Са овим можете. "

Сличне вести


Post ICO

Централна банка Кипра каже: Битцоин није илегалан и јача Нео & Бее-ову крипто-услугу

Post ICO

Битцоин је у (бијелој) кући: Ранд Паул је први кандидат за председника који прихвата донације за криптокупцију

Post ICO

Аустралијски стартуп покреће платформу за трговину маргинама само на Битцоину

Post ICO

Радио ланац се придружио жетвеној ватри

Post ICO

Главни програмер Новачина: систем за доказивање улога не треба узимати за решење које је корисно само за криптоцванце

Post ICO

Цлоудминр.ио колапс: изгубљени БТЦ, подаци клијента за продају и гласине о превари

Post ICO

Биткомини сцаммерс присиљени да се смире са ФТЦ

Post ICO

Битцоин в0.9 релеасе ће донети нове могућности трговцима

Post ICO

Индие комедија Допе постаје први филм који прихвата Битцоин као опцију плаћања за карте

Post ICO

Насдак планира увести блокцхаин на приватном тржишту

Post ICO

Јефф Гарзик жели заштитити Битцоин и његову мрежу у свемиру

Post ICO

Креатори Дарк Валлета објављују видео уочи Битцоиновог рођендана