Шта је 51% напад - поједностављен Битцоин Туториал | Serbian.globalsciencecollaboration.org

Шта је 51% напад - поједностављен Битцоин Туториал

Шта је 51% напад - поједностављен Битцоин Туториал

Можда сте чули израз "51% напада", али шта то заправо значи?

Битцоин минерсусе моћни компјутери да потврди да је свака особа која жели да проведе Битцоинс заправо има Битцоинс да проведе и не покушава да превари систем. Они то чине прегледом Блоцкцхаин - дигитални фајл који документују сваку Битцоин трансакцију икада направљен. Рудари обично групе заједно у рударским базенима, тако да могу да комбинују своје рударство моћ и постане ефикаснији.
Моћ процеса верификације рудара долази из децентрализације је то. На пример, рецимо да је трансакција која пролази кроз блок ланца. Сваки рудари ће прегледати ову трансакцију и одлучити да ли је пошиљалац заиста има Битцоин жели да пошаље. Ако већина рудара влада је трансакција је важећа да ће проћи.

Али, шта ако неко може да ухватим више од 50% рударског моћи мреже и манипулише систем за своје потребе. Теоретски, ако неко успева да изведе такав напад може да дуплира провести свој новац - што значи да може платити са истом Битцоин два или чак и више.

Нападач ће такође бити у могућности да спречи трансакције буде потврђен и спречавају друге рударе из генерисање нових Битцоинс. Али више о двоструком потрошње и потврда ће бити прегледани у каснијим видео.

За сада, овде је прави живи пример напада на 51%. У јануару 2014. Један од рударских базена је толико велика да се приближили 51% укупног рударског снаге. То, наравно, створио неку панику у Битцоин заједници, али је фиксна убрзо након рудара који су напустили базен у циљу уравнотежавања ствари.

Једна од ствари које треба имати на уму је да би неко са толико рударства снаге вероватно зарадити више новца користе ту моћ да мине легитимно него заправо блокирају трансакцијама или двоструком потрошње. Ово умањује ризик за такав напад значајно.

Сличне вести


Post Bitcoin

Биткоин и транзиција у новац

Post Bitcoin

Први сет битцоин банкомата у Лос Ангелесу ове недеље

Post Bitcoin

Биткаинова будућност је светла: пад цена и еволуција

Post Bitcoin

Битцоин 2.0 напредак доноси децентрализацију стварности

Post Bitcoin

Битцоин ИРА преглед - Так Фрее Црипто?

Post Bitcoin

Биткеинови новинари # 2: Утицај намере на етичност биткоинског власништва

Post Bitcoin

Битцоин као роба: Лиценца за опорезивање?

Post Bitcoin

5 златних правила за куповину Биткоина

Post Bitcoin

Како прихватити Донације Битцоина на Вашем блогу

Post Bitcoin

Битцоин Вести данас - најтоплији БТЦ окупи се!

Post Bitcoin

Анализа: Биткоин Цена Бреакс $ 600

Post Bitcoin

Битцоин прихваћен: еБаи интегрише Битцоин са Паипал-ом!