Маинстреам Битцоин Парт 2: Ацадемиа анд тхе Лаимен | Serbian.globalsciencecollaboration.org

Маинстреам Битцоин Парт 2: Ацадемиа анд тхе Лаимен

Маинстреам Битцоин Парт 2: Ацадемиа анд тхе Лаимен

Овај чланак је други, и коначно, рата у нашој два дела серијала о Битцоинин маинстреам. Ова серија гледа колико је мејнстрим заостаје за Битцоин заједнице у погледу њиховог знања о цриптоцурренци и монетарне теорије. У првом делу, прошао смо детаљну анализу недавно истраживачком раду на Битцоин прицемовемент спровео ЕТХ у Цириху, водећи технологије Универзитета у Швајцарској. У раду се детаљно емпиријски студију урадио истраживачки тим на кретања у Битцоин цени и како су у корелацији са променама у друштвене свести о дигиталне валуте. У нашем претходном чланку, доказали смо како је папир на крају није успела да обезбеди ништа од вредности који је у току, економским дискусијама о Битцоин. Закључили смо да су резултати студије под условом изузетно застарела информација-и Битцоин заједница је познато о вези између друштвене свести и цене годинама. Осим тога, ми смо идентификовали бројне економске заблуде које користе истраживача и ми смо објаснили зашто је коришћење тих заблуда послужио да дискредитује студију још више.

У овом чланку ћемо узимати много више општи приступ нашем испитивања, где су водећи стоји на Битцоин. Укратко ћемо се вратити у швајцарском папир у првом делу овог чланка, да би изјава у новинама је релевантан за економију уопште и мора се обратити како би добили потпуно разумевање како маинстреам види како Битцоин и економију. Онда ћемо проширити нашу обим мало, остављајући нашу специфичну анализу швајцарске студије, и погледај какве расправе се одвија у мејнстрим економским круговима. Ми тада ће се проширити наш фокус још више и истражују положај лаика, просечног човека, на Битцоин. На крају, ми ћемо идентификовати циљеве који се морају остварити да би се постигла усвајање масовно Битцоин.

Значај социјалне интеракције у Битцоин економију и привреду у целини А дихотомија између тржишта и владе

У Битцоин истраживачког рада написао је тим из ЕТХ Цирих, истраживачи дао изјаву која је истакла сјајан пример економске незнања. Швајцарски тим је навео у два наврата у свом раду да је децентрализована природа Битцоин направљених интеракције тржишта у оквиру свог пеер-то-пеер екосистему се ослањају само на понашање појединаца актера. Другим речима, Битцоин је децентрализована плаћање мрежа чини Битцоин привреда ради само о људским акционих-појединаца који дјелују у сопственом интересу.

Децентрализована структура Битцоин је, на основу доприноса својих корисника ратхертхан централне власти, указује на то да је динамика њене привреде бити јако зависи од социјалних фактора, који се састоје од интеракције између актера на тржишту.

Захваљујући децентрализоване карактера Битцоин валуте, динамика њене привреде у великој мери зависи од понашања својих корисника, који (и) мине нових битцоинс и одржавање ланац блок и (ии) утиче на курс по трговању битцоинс да и из остале валуте; ове интеракције између корисника чине социјални окосницу Битцоин.

Имајте на уму да је нагласак је додат овог аутора, а не појављују у оригиналном тексту.

Ова децентрализована економија је очигледно супротна од централизованог један, где се прати и судио појединачне интеракције једним, регулаторно тело (тј. Владе). Пошто не постоји централна власт у Битцоин привреди, према истраживачима, цела економија почива на социјалних интеракција између појединаца. Иако нису то експлицитно наводи, ова дихотомија између децентрализованих и централизованих економских система указује на то да су истраживачи што значи да функционишу централизовано економија заснована на нешто друго осим људског деловања и друштвене сарадње. Дакле, шта је то алтернатива људског деловања који покреће централизовано економије? Да ли централизација скретања актере на тржишту у аутомата, немотивисано и лишен слободне воље? Ако је то тачно, онда то значи да постоји економски раздвајања-линију између децентрализоване, Битцоин привреде и централизоване, владе економије. Само они који учествују у Битцоин привреди су заиста човек; децентрализована природа овог тржишта омогућава људско деловање и социјалне интеракције да диктира економске силе у игри. Остатак-оне који никада нису користили никакву цриптоцурренци-заправо нису економски актери, само шрафови у монополистичког машини.

Могло би се рећи да овај аутор је идентификована импликације, наведено горе, такве дихотомије као један суптилно подразумева у швајцарском раду су сувише екстреман. Истраживачи су само кажем да је једина ствар у Битцоин економији која покреће активност су интеракције између појединаца. У економији која се регулише централни орган, постоје државне уредбе и централног банкарства правила (нпр. Стварање новца и манипулише каматне стопе) која Компактни економију без добровољног споразума појединачних актера. Овај аутор би морао да побије, онда, рекавши да не постоји таква ствар као што је активност није присутан друштвене интеракције економске. Чак и ако је интеракција је невољно, предмет неког владе или другог монополског интервенције, и даље је социјална интеракција, иако насилног један. Стога, све економије нужно ослањати искључиво на друштвеним интеракцијама између појединаца. Нема фундаментална, економска разлика између централизованог и децентрализованог система; као што се тиче економије, сви системи су централизовани у извесној мери-од владе доношења закона на једну особу која има искључиву надлежност над својим поступцима. Ова разлика је, дакле, разлика у степену, а не један од врсте.

Нема дихотомија између тржишта под контролом владе и тржишта под контролом нико, ни за владу је само глумац на децентрализованој тржишту; не може да ради без прихваћен од већине људи које живе географском подручју. Све економске активности се јавља на тржишту који не може, по самој својој природи, у потпуности диктира једне агенције у вакууму који је лишен свих људског деловања. Чак и владе нису ништа више од неколико појединаца који дјелују у сарадњи и изрицање њихову колективну вољу упон а грађанима који пристаје да, и учвршћује постојање, државе, према савету своје заповијести. Дакле, ниједан човек институција не може постојати без социјалне сарадње између појединаца. Раздвајање истраживача из привреде акције вођен од централно управља тржиштима је стога неодржива и, да будем искрен, збуњујуће. Импликације Горе наведени нису радикал; Они су логичан закључак такве разлике између влада и тржишта. Ако владе под контролом привреде не ослањају на социјалну сарадњу са радом, а затим су глумци у оквиру планске привреде нису баш људски, јер је суштина човечанства је индивидуална акција и само-мотивисани, социјална сарадња.

Лажна дихотомија између тржишта и владе није ништа ново, наш швајцарски истраживачки тим је далеко од тога да је први да направи грешку и стварања нереалне разлику између влада и тржишта. Марксистичке економије, замена реч "владе" са "друштва," Погледи тржиштима као супротности друштва. Када пролетаријат руши владајућу класу, друштво ће отклонити све тржишта и доносе једнаку материјално богатство за масе.

Чак и Мареј Ротбард, легенда аустријске школе економије, опасно носио мишљу да владе нису погодна за постојање тржишта. Замагљен вјеровањем у природном закону, Ротбард повезан слобода са постојањем слободног тржишта, смањене слободе са пригушене тржишту, и ропство с уништавањем тржишта-који би довео до успостављањем социјализма. Држећи се аргумент Мизесов на економски прорачун у социјализму, Ротбард позиционирана да би потпуно монопол економија уништити тржиште, бацајући људску расу у стању сиромаштва и дивљаштва.

Међутим, проблем економска рачуница би довело само до уништења монетарне економије, а не борбе против тржишта у целини. Монетарна економија је само изданак тржишта. Она произлази из природне еволуције људског деловања. Докле год људи задржавају способност да комуницира и сарађују једни с другима, мада, тржишта ће постојати. Чак и под веома тираније режима, још увек може да буде успешан на тржишту где се људи баве обострано корисна акције постојање новца није неопходно за економски акције ће се одржати. А влада ће само бити у стању да контролише ту не монетарном тржишту колико то може утицати на друштвену сарадњу.

На крају, ми смо идентификовали и деконструише последњи заблуде користи од стране швајцарских истраживача у њиховом раду. Представили смо бројне и суштинске аргументе против запослених методологија, одабраних теорија и закључака од стране истраживача у њиховом раду. Дакле, сада можемо оставити овај рад на одмор и размотре то потпуно дискредитован.

Нажалост, иако је швајцарски Битцоин цена Студија је била ужасно погрешна, папир је био један од паметнијих студија Битцоин које су спроведене од стране главних економских кругова. Не само да су остали мејнстрим Битцоин студије још у заблуди од онога који смо прецизно деконструисали овде, они су невероватно ретка као добро. Сада ћемо погледати колико мало пажње маинстреам академски свет је дао Битцоин и како погрешно су били када су написали о цриптоцоин.

Члан Наставак на страни 2

Сличне вести


Post Bitcoin

Извештај о ценама за новчану суму: 14-20 септембар 2014

Post Bitcoin

5 начина да купите Битцоин са Паипал-ом - начини преваре и легитимације

Post Bitcoin

Профитабле Битцоин Цлоуд Мининг: Битцоин Мининг Витхоут Тхе Хассле

Post Bitcoin

Битцоин подучава либертарце све што не зна о економији - Тхе Васхингтон Пост

Post Bitcoin

3 Сигурна начина сигурног складиштења биткоина

Post Bitcoin

Битцоин је сада на Блоомбергу и Иелп!

Post Bitcoin

Дневни извештај о кованом новцу: Блоцкстреам, Цоси Гамес, Битцоин Регулатионс и Флорида Лавсуитс

Post Bitcoin

Шта је 51% напад - поједностављен Битцоин Туториал

Post Bitcoin

Битцоин је застарјела технологија - Хацкерноон

Post Bitcoin

Цоинбасе против Бтц-е против БитСтамп - најбоље место за куповину Биткоина

Post Bitcoin

Битцоин Миллионаире: Топ 5 Битцоин Милионера

Post Bitcoin

Биткоин је опасан спекулативни балон, каже Иале стручњак - ЦНБЦ