5 изазова који се тренутно суочавају са Биткомином (према Мике Хеарн) | Serbian.globalsciencecollaboration.org

5 изазова који се тренутно суочавају са Биткомином (према Мике Хеарн)

5 изазова који се тренутно суочавају са Биткомином (према Мике Хеарн)

Мике Херн је бивши Гоогле инжењера који сада ради на различитим пројектима Битцоин везаних, укључујући имплементацију протокола који служи као основа за валлет апликације Јава. Он је један од само 10-15 људи који се баве писањем цоре Битцоин код пре него што може да се одобри рудара на мрежи, а његово мишљење о цриптоцурренци екосистем је свакако вреди саслушање.

Следећи наводи су из недавног представљања Херн је на конференцији Битцоин 2014. У Амстердаму, а они укажу на неке од највећих изазова са којима се тренутно суочавају млади дигиталну валуту:

1. Ригидно Ризични Капитализам

Десила се осип онога што би се могло назвати Битцоин 2.0 пројекте у последње време који су примили велике суме новца и много њих - нема баш много за њих, осећам. Неки од њих су помало нејасни.

Херн није прецизирао које стартуп мисли се "нејасни", али средства подухват је свакако појачали у последњих неколико месеци. На пример Пало Алто-басед Ваурум недавно обезбедио $ 4 милиона семена новца за софтвер који ће вам омогућити финансијске институције домаћин своје Битцоин размена.

2. Все осе треће стране за складиштење

Још увек има пуно Битцоин корисника у свету, који - нису заправо Битцоин корисницима, зар не? Они депонују Битцоинс са трећом страном, а шта добијају за узврат су обећања да ће га вратити. То није оно што Сатоши намењен када је изградио систем који није требало да има било какве посреднике.

Ово је дебата о старим који је беснео у Битцоин заједници већ годинама - складиштење новчиће у онлине новчанику значи предају контролу у трећем лицу које није увек поуздан. У циљу спречавања другог Мт. Гок из дешава, Херн снажно подстиче Битцоин корисницима да контролишу своје приватне кључеве кад год је то могуће.

3. Волонтерски-Басед Инфраструцтуре

Ово није одржива, зар не? Не можете имати велики, светски простире финансијску инфраструктуру која се одржава на окупу жваке и лепљиву траку, и људи који мало рада на њему када имају времена, јер се прохте.

Јер Битцоин је опен-соурце пројекат који није у власништву било које особе или групе, она нема механизам за компензацију за људе који раде на свом коду. Херн предвиђа нови систем у коме корисници плаћају за напредне функције и директно подржи програмерима.

4. Скалабилност

Скалирања ће бити велики посао, под претпоставком да је успешна. У овом тренутку немамо проблем скалирања, јер Битцоин није стварно расте, али ако [скалабилност] буде фиксирана, то ће бити тона посла. То је као да у наредних десет година рада.

Битцоин у суштини има лимит на износ трансакције које се могу јавити у одређеном временском периоду, како би се спречило блоцкцхаин величину од измичу контроли. Мрежа никада није ударио тај лимит пре, али то ће се догодити на крају, ако Битцоин постане мејнстрим начина плаћања. То је много говори да Херн сматра да ће требати десет година да поправи Битцоин је скалабилности проблем.

5. Политика

Многи људи погрешно верују Битцоин је шифровани систем, али ништа у Битцоин је кодиран. Дакле, шта ово значи да ако сам радио у НСА или ГЦХК и дали су ми тим од пет људи, а они су рекли "Рад на овом шест месеци," Вероватно би био у стању да де-анонимним 70, 80, 90 посто Битцоин система. Тако да ја не бих очекивао Битцоин да вас држи приватне из НСА.

Иако то није нужно проблем у Хеарн уму - само је то рекао у одговору на питање публике - да удара у срцу фундаменталне слабости блоцкцхаин. Свака трансакција која је икада дошло је доступан на јавни увид и анализу. Требало би да буде веома незгодно за адвокате приватности која даје право ресурсе, такав тип Хеарн се везују реалног света идентитете у огромној већини Битцоин корисника. Срећом, пројекти попут ДаркВаллет препознају овај проблем и покушавају да се тиме позабави.

За остатак отрежњивање перспективе Мике Херн је на Битцоин, провери своју презентацију у наставку:

Сличне вести


Post Bitcoin

Битцоин цена и даље тражи нови спрат после извјештаја ЕБА

Post Bitcoin

Дневни извештај компаније Битцоин: Тиме Инц. прихвата Битцоин, Оверстоцк Фаллс Схорт на Битцоин продаји и још много тога

Post Bitcoin

ВТ $ 19М вриједи за аукцију у Аустралији - Битцоин Реацтс!

Post Bitcoin

Могућности арбитраже биткоина: кратак водич

Post Bitcoin

БТЦРобот - Аутоматизовани Битцоин Традинг Софтваре Бот преглед

Post Bitcoin

Битцоин Инвестмент 2016: Да ли је вредно тога?

Post Bitcoin

Битцоин је застарјела технологија - Хацкерноон

Post Bitcoin

Цоинбасе против Бтц-е против БитСтамп - најбоље место за куповину Биткоина

Post Bitcoin

Објашњене су основе биткоина: АБЦ-ови БТЦ-а

Post Bitcoin

Биткоин је у балону и ево како ће се пасти - ЦНБЦ

Post Bitcoin

Аргентинска централна банка се плаши биткоина

Post Bitcoin

Битцоинс Бреактхроугх је Немогуће будуће платформе у делу 1