Водич: 4 Насти програми који ће угасе ваше датотеке за Битцоинс | Serbian.globalsciencecollaboration.org

Водич: 4 Насти програми који ће угасе ваше датотеке за Битцоинс

Водич: 4 Насти програми који ће угасе ваше датотеке за Битцоинс

У протеклих годину дана Битцоин је почео да делује као најповољнији облик валуте према новом типу злонамерног софтвера. То се зове Рансомваре уопште и потребно је ваше фајлове као таоца док не платиш хакера који га је створио његов откуп.

И еволуира, брзо...
Први и најчувенији облик рансомваре захтевајући Битцоин је назван "ЦриптоЛоцкер". То прикраде са рачунаром преко невиних траже спам порука као што је овај.

У прилогу е-поште је ЗИП архива која садржи малу извршну датотеку (програм који ради на Виндовс рачунару, обично завршава са ".еке"). Да ствар буде још теже детектују ".еке" фајл је користио екстензију документа (тј ".пдф") у датотеке и приказује се Адобе Реадер икону.

Ако сте изабрали да отворите малициозни фајл, то би преузети и извршити ГамеОвер Зеус, који заузврат преузме и инсталира други малваре породице, укључујући ЦриптоЛоцкер. ЦриптоЛоцкер ће онда ићи напред и шифровање фајлове тако да нећете имати приступ њима без јединственим приватним кључем (баш као оног који се користи у Битцоин новчанику). Наравно, како би се приватни кључ, мораћете да платите.

То је оно што ћете видети на рачунару ако инфициран:

Ако нисте успели да плати откупнину у време које би требало да користите ЦриптоЛоцкер је "дешифровање сервис". Наравно, ЦриптоЛоцкер је "Дешифровање сервис" је много скупљи од оригиналног откупа.

Ово је лудо:

У првих 100 дана ЦриптоЛоцкер пуштен скоро 500.000 компјутери заразила. Према Симантец 3% људи се слажу да плати откупнину, али додатни студиессуггест да је број ближе 1,3%.

Један Тхесисцлаимс да креатори ЦриптоЛоцкер били у могућности да прикупи 1.216 БТЦ током овог временског периода, што им је донело профит од неколико стотина хиљада долара.

ЦриптоЛоцкер је коначно затворена 2. Јуна 2014. Године, када је неколико агенција за провођење закона скинули мрежу која њом управља. Корисници који су инфицирани су сада у стању да дешифрује врати своје датотеке користећи сајт под називом ДецриптЦриптоЛоцкер.

Али прича није завршио тамо:

Инспирисан ЦриптоЛоцкер, иако није везано, ЦриптоВалл је да се поиграте фебруара 2014. Иако ЦриптоВалл је мање софистициран од ЦриптоЛоцкер је успела да зарази 625.000 компјутера - већи број у односу на претходника.

Топ инфициране земље су биле САД, Вијетнам, Велика Британија и Канада. Овде је географски приказ инфицираних земаља:

Међутим, иако је направљен много напора да се дистрибуира ЦриптоВалл што је више могуће су резултати били помало разочаравајуће. "Само" 939 БТЦ-су прикупљени из различитих намена који су одлучили да плате. Откуп варира између $ 200 и $ 10,000 (који је плаћен само један корисник).

Лоша вест је да ЦриптоВалл се развија:

Док ЦриптоВалл почео као ЦрптоЛоцкер клона, сада је мутирао у један ЦриптоВалл 2,0 јануара 2015. И да ЦриптоВалл 3.0 он Марцх 2015. Данас ЦриптоВалл не само шифрује датотеке, али такође може украсти информације са рачунара, укључујући и приватни кључ вашег Битцоин новчаника. То чини софтвер много профитабилније да његових твораца, осигуравајући да ће добити неку врсту плаћања за њихов рад.

У протеклих неколико месеци 2015. Године ове две велике претње су такође пријављени:

ЦТГ Комод

# 8211; Стоји за цурве-Тор-Битцоин.

  • Цурвецомес од криптографију која се заснива на елиптичним кривуљама. Ово је метод који се користи за шифровање датотеке.
  • Тор (означава Тхе Онион Роутер) је мрежа рачунара који чине Даркнет.
  • Битцоинреферс на могућност да плате у битцоинс.

Ево како је "отет" рачунар са ЦТГ Лоцкер изгледа овако:

ЦоинВаулт

# 8211; Релеасед он Новембер 2014, ово ЦрпитоГрапхиц Комод вам даје могућност да дешифровање једну датотеку "на рачун куће". Значи, креатори софтвера жели да вам укус, или неку врсту доказа, да су добри за своје речи. Сматрам да је чин добре воље, као постављање један талац бесплатно.

ЦоинВаулт је на мети више од 20 земаља до данас, али Холандије полиција били у стању да постигну неке од информација ЦоинВаулт је. Користећи ове информације Касперски Анти је поставио свој сајт Децриптор у борби са ЦоинВаулт.

Али, постоје добре вести, као и:

Има нешто што могу да урадим овај све већи феномен криптографских ормарића.

Пре свега, врсте рансомеваре сам поменуо у овом посту све циљне различите Мицрософт Виндовс верзије (од КСП до Виндовс 10). Дакле, ако имате Мац и користите Мац ОС вероватно си безбедан (вероватно...).

Друго, требало би да постане навика да редовно правите резервне копије датотека направи. На овај начин, чак и ако је неко шифрује податке можете увек вратити оригиналне фајлове без шифровања. Од повезаних услуге као што су Дропбок такође могу бити инфициране у зависности од случаја, један форума резерва је такође предложио.

Ако ћеш да направите резервну копију датотека можете да пратите 3-2-1 рулевхицх значи:

  • 3 различита примерка на три различита места (3 примерка на истом хард диску се не рачуна).
  • 2 различитих формата (нпр хард диск и ДВД).
  • Држите 1 примерак офф-сите (односно у некој другој локацији). Ово ће спречити оба примерка узимајући уништен у случају провале, пожара, итд

Следећи корак да је прилично једноставна. Не отварајте прилоге е-поште које изгледају смешно (у реду мама ?!). Ово укључује е-пошту од људи које не познајете и датотеке које мисле да није безбедна. То је напоменути да чак датотеке које могу да делују безазлено као ПоверПоинт презентације, Екцел листова и Ворд докумената. Може се укључити извршни филевитхин њих.

Уверите се да увек ажурирати оперативни систем са најновијим променама и имати инсталирану поуздан антивирусни програм. Након ове кораке ће вероватно сте покривени у већини случајева. Ако осећате да желите додатну заштиту можете погледати на овом гуидевхицх снабдевање напредовала кораке који се могу предузети.

Очигледно постоје и посебних алатки можете да инсталирате на рачунару да спречи ове врсте рансомеваре из појављује као ЦриптоПревентанд ЦриптоГуард.

На крају, али не најмање важно, ту је велики ресурс у погледу ЦоинВаулт посебно што ће вам дати све информације које су вам потребне у случају да се овде инфицирано.

Ако сте икада био ваш рачунар заражен рансомеваре Волео бих да чујем твоју причу у коментару поглављу.

Izvori:

Сличне вести


Post Altcoin

Како купити Зцасх у 3 једноставна корака - почетни водич

Post Altcoin

Интервју: Брандон Куртз из Вертцоин спортисте

Post Altcoin

16 Мјеста за провјеру бита података тржишта дио И

Post Altcoin

Инвестиционе стратегије

Post Altcoin

Ново у Битцоин? 5 грешака које треба избегавати

Post Altcoin

Анонимне криптоквучности: њихова историја је кратка

Post Altcoin

Како купити Дасх у 3 једноставна корака - почетни водич

Post Altcoin

Битецоин (БЦН) је сада наоружан са вишезначним

Post Altcoin

Приступ Даркнету за мање од 2 минута - почетни водич

Post Altcoin

Како купити Монеро у 3 једноставна корака: почетни водич

Post Altcoin

Калифорнија Један корак ближе легализацији Биткоина

Post Altcoin

Шта су Алтцоинс?